Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület
Tel./fax: 06-28/419-231
Mail: info@gkrte.hu
Mail | Home
GKRTE logo
AKTUÁLIS PROGRAMOK - HÍREK, SZÁLLÁS AJÁNLAT-ÉTTERMI KALAUZ GÖDÖLLŐN és KÖRNYÉKÉN
ARCHÍVUM
HÍRLEVELEK 2014
HÍRLEVELEK 2013
HÍRLEVELEK 2012
HÍRLEVELEK 2011
HÍRLEVELEK 2010
HÍRLEVELEK 2009
HÍRLEVELEK 2008
HÍRLEVELEK 2007
HÍRLEVELEK 2006
HÍRLEVELEK 2005
HÍRLEVELEK 2004
AKTUÁLIS PROGRAMOK - HÍREK, SZÁLLÁS AJÁNLAT-ÉTTERMI KALAUZ GÖDÖLLŐN és KÖRNYÉKÉN

HÍRLEVELEK 2009


2009. 10. 07.

Felkérés a GKRTE 2009. december 16-án Mogyoródon tartandó gasztronómiai versenyén történő részvételre, illetve a rendezvény támogatására

Tájékoztatom Önöket arról, hogy a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület - a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetséggel, a Magyar Vendéglátók Ipartestületével és a Matur Budapesti Tagozatával együttműködve -  

_IGP6548_1.JPG
 

2009. december 16-án (szerdán) 9.00 órakor Mogyoródon a Csíkvölgyi Pipa Csárdában szervezi meg a hagyományosan visszatérő, évadzáró szakmai rendezvényét, illetve gasztronómiai versenyét.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség irányításával működő szakmai zsűriszilveszter4.jpg a szilveszteri ünnepkörre jellemző ételsorok - leves, főétel, desszert - minősítését, értékelését és a verseny támogatói által felajánlott díjak odaítélését végzi. A gasztronómiai verseny fődíja 2 db 4-4 főre szóló, Görögországban a Makrygialos üdülőhelyen igénybe vehető szálláshely, melyet a székesfehérvári székhelyű Andromeda Travel Utazási Iroda ajánlott fel. A díjakat a szakmai zsűri értékelését követően a verseny támogatói adják át a díjazottaknak.

verseny3_2.jpg

Az egyesület vezetése civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények képviselőinek és az éttermek, vendéglők, illetve szállodák szakembereinek jelentkezését legkésőbb 2009. október 31-ig várja a GKRTE 2100 Gödöllő, Patak tér 7. szám alatti posta címén, vagy a 28/419-231-es fax számán, illetve az egyesület gkrte@vnet.hu e-mail címén. Kérjük, hogy a versenyre jelentkezők a jelentkezési szándékuk közlésével egyidejűleg csatolják az általuk készítendő ételek megnevezését és az ételsor elkészítésének rövid leírását, receptúráját.

dijatadas5_1.jpg

Amennyiben a GKRTE évadzáró gasztronómiai versenyén nem versenyzőként, hanem, a rendezvény támogatóiként kívánnak részt venni, abban az esetben - a verseny díjazottai részére felajánlandó díj megnevezésének és értékének megjelölésével - ezen szándékukat a verseny szervezőivel a fentiekben megjelölt posta, fax, vagy e-mail címen közölni szíveskedjenek.

_IGP6565_3.JPG

A gasztronómiai hagyományaink megőrzését és a színvonalas magyar vendéglátás előtérbe helyezését célzó regionális gasztronómiai versenyen való közreműködését előre is köszönjük!

 

 

 

IMGP0528.JPG
 

 

A GKRTE 2009. december 16-án (szerdán) Mogyoródon a Csíkvölgyi Pipa Csárdában tartandó évadzáró gasztronómiai versenyének forgatókönyve  

  
•   8.30-tól a GKRTE tagjainak és meghívott vendégeinek fogadása. (kávéval, pogácsával)
 
•  A versenyzők a helyszínen - a Csíkvölgyi Pipa Csárda konyhájában - a befejező konyhai műveleteket követően tálalják a versenykiírás alapját képező, a szilveszteri ünnepkörre jellemző ételsorokat.

_IGP6582_1.JPG

 
•  A zsűri részére egy adag levest, főételt, desszertet kell feltálalni, a további kilenc adag étel a svédasztalra, a vendégek elé kerül.
 
• 10.00 órától a zsűri az előzetesen kisorsolt sorrendben kezdi meg az ételsorok minősítését, majd pedig a felállított rangsornak megfelelően ítéli oda a verseny támogatói által felajánlott díjakat a díjazottaknak.
 
• 13.00 órakor a GKRTE tagjai és meghívott vendégei - a gasztronómiai versennyel egyidejűleg zajló - szakmai konferencia befejezését követően a svédasztalon feltálalt ételek kóstolója során ízlelhetik meg a szakértő zsűri által minősített különleges ételsorokat.
 
•  14.00 órakor eredményhirdetés.
 

További információ:

Vörös István Attila
a verseny házigazdája
a GKRTE alelnöke
Tel.: 06-30/934-3212